+ Az ókori pink csoda csábításának engedve ...     Optimista várakozással telve a napokban elkezdték a korai szüretet a tengerpart menti, legmelegebb fekvésű mediterrán szőlőbirtokokon. Ez a mostani viharos, szeles nyár fura mód a szőlőnek csodás volt, úgyhogy egy kitűnő…

Avagy mit főzünk a kora őszi napokon   Az lesz a legjobb, ha már most felkészülünk a szeptemberi napokra egy-két mediterrán, napérlelte különlegességgel. Nézzük, hogy csinálják ezt a provence-iak, amikor nagyon provanszálnak érzik magukat. Hogyan viszik át a napsütést az…

Szeretem a tejszínes, francia rakott krumplivariációkat. Egyszerűek, gyakorlatilag a krumpli hámozása és vékony szeletekre vágása a legnagyobb feladat az elkészítéskor. Az egészséges hétköznapi ebédhez kellett nekem valami hüvelyes, mert azt nem eszünk eleget. Legyen lencse…

      Imádniavalóan édeskés ízű kenyércsoda. Aki a lekváros, édes reggeli híve, az igazán imádni fogja. De ha az elvetemült gourmand elé rakom serrano sonkával és sárgadinnyével, egy életre elnyerem az elismerését. Huppsz, rátaláltam a tökéletes párosításra:…

Franciaország-szerte nagy közimádatot élveznek a piacok. A helyi termelők és úgy általában a kistermelők vagy kiskereskedők támogatása hagyományosan megszokott dolog. Nem, ez nem egy sznob divat, hanem tényleg egy teljesen természetes, hétköznapi tett kimenni a heti piacra, és…

süti beállítások módosítása