2014.08.24. 09:50
Amit a rozéról feltétlenül tudni kell
+
Az ókori pink csoda csábításának engedve ...
Optimista várakozással telve a napokban elkezdték a korai szüretet a tengerpart menti, legmelegebb fekvésű mediterrán szőlőbirtokokon. Ez a mostani viharos, szeles nyár fura mód a szőlőnek csodás volt, úgyhogy egy kitűnő…
2014.08.23. 09:16
A 10 legjobb provanszál étel
Avagy mit főzünk a kora őszi napokon
Az lesz a legjobb, ha már most felkészülünk a szeptemberi napokra egy-két mediterrán, napérlelte különlegességgel. Nézzük, hogy csinálják ezt a provence-iak, amikor nagyon provanszálnak érzik magukat. Hogyan viszik át a napsütést az…
· 1 trackback Szólj hozzá!
Címkék: provence
2014.08.21. 09:15
Francia tejszínes krumpli lencsével és hallal
Szeretem a tejszínes, francia rakott krumplivariációkat. Egyszerűek, gyakorlatilag a krumpli hámozása és vékony szeletekre vágása a legnagyobb feladat az elkészítéskor. Az egészséges hétköznapi ebédhez kellett nekem valami hüvelyes, mert azt nem eszünk eleget. Legyen lencse…
Szólj hozzá!
Címkék: lencse krumpli hal cékla
2014.08.20. 11:14
A hét gasztronómiai csodája a fügekenyér
Imádniavalóan édeskés ízű kenyércsoda. Aki a lekváros, édes reggeli híve, az igazán imádni fogja.
De ha az elvetemült gourmand elé rakom serrano sonkával és sárgadinnyével, egy életre elnyerem az elismerését.
Huppsz, rátaláltam a tökéletes párosításra:…
Szólj hozzá!
Címkék: gesztenye fugekenyér
2014.08.20. 08:34
Olíva-pult, te csodákat rejtő
Franciaország-szerte nagy közimádatot élveznek a piacok. A helyi termelők és úgy általában a kistermelők vagy kiskereskedők támogatása hagyományosan megszokott dolog. Nem, ez nem egy sznob divat, hanem tényleg egy teljesen természetes, hétköznapi tett kimenni a heti piacra, és…